Tel: 021/9003

Cursanți, Testimonial

Catalin Striblea – jurnalist

Am primit o invitație  și am zis să merg. Ciudat, mai ales că eu am o meserie care ține de vorbit în public, zilnic al câteva sute de mii de oameni. Cu o nunață. La televizor e un mediu controlat. Sunt colegii mei, câteva camere, un mediu pe care îl știu și nu mă emoționează. Dar pune-mă în fața unei mulțimi vii, pe care nu o știu. Oameni care se uită la mine și reacționează. Lasă-mă să pun o întrebare într-o sală plină cu câteva sute de oameni. Să vezi atunci bătăi de inimă și tensiune crescută.

O reacție firească, îmi explică. E frica de a nu-ți pierde reputația și o simte orice vorbitor în public. Și e o chestiune care se antrenează. De care scapi. Amalia Sterescu a vorbit unor mulțimi mai mici sau mai mari. ”Îmi sărea inima din piept când trebuia să pun o întrebare în fața unor mulțimi. Au fost și săli de board complicate. Cu zeci de oameni importanți care trebuiau să ia decizii. Prezentări după care se decidea dacă se concediază sau nu zeci de persoane.”

(…)

Pe lângă public speaking, Amalia Sterescu face și coaching sau mentoring. Ceva ce mi-ar fi fost și mie de folos după prima mea conferință de presă ca reporter la Realitatea.